گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
سوالات متداول گردشگری و اقامتی

سفارت جمهوري اسلامي ايران

تفليس

سئوالات متداول گردشگری و اقامتی

 

1-آیا گرجستان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود؟

خیر. از تاریخ 08/01/1396 اتباع گرجستان (دارندگان پاسپورت گرجی) بدون دریافت ویزا و با ضوابطی می توانند به کشورهای اتحادیه اروپا مسافرت نمایند، یعنی صرفا لغو روادید با اتحادیه اروپا می باشد.

 

2-آیا افراد خارجی مقیم گرجستان نیز می توانند بدون روادید به اروپا سفر نمایند؟

خیر. این موضوع فقط برای شهروندان گرجی (اتباع گرجستان) بوده و برای خارجیان مقیم گرجستان هیچ گونه اولویتی وجود ندارد.

 

3-آیا اخذ تابعیت گرجستان با تولد فرزند در گرجستان امکانپذیر است؟

خیر. قانون تابعیت کشور گرجستان، براساس« سیستم تابعیت خون» می باشد یعنی حتماً والدین و یا یکی از آنها می بایست گرجی باشد.

 

4-جهت شکایت از اتباع ایرانی و خارجی در گرجستان به کجا مراجعه نمایم؟

برای شکایت از اتباع ایرانی، می بایست از طریق مراجع قضائی و اینترپل در ایران، اقدام و پیگیری صورت گیرد. چنانچه شخص شاکی در گرجستان حضور دارد می تواند از طریق مراجع ذیربط در گرجستان نیز شکایت نماید. ضمناً برابر مقررات و قوانین گرجستان حضور شخص شاکی و یا وکیل رسمی شاکی جهت ارائه شکواییه و پیگیری امور مربوطه الزامی می باشد.

 

5-درصورت سرقت و یا فقدان مدارک شناسایی و هویتی و ... به کجا مراجعه نمایم؟

 در این صورت مراتب را فوراً به نزدیک ترین پلیس اطلاع داده و پس از دریافت گواهی از اداره پلیس، در ساعات اداری به بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران مراجعه نمایید.

 

6-مدت مجاز اقامت توریستی بدون روادید در کشور گرجستان چند روز است؟

این مدت 45 روز می باشد. بدیهی است شهروندان هر دو کشور درصورت تخطی و اقامت بیش از 45 روز مشمول جریمه خواهند شد. همچنین ممکن است پلیس های مرزی در موارد خاص و براساس تشخیص مورد، از ورود اتباع کشور دیگر جلوگیری نمایند.

 

7-آیا با گواهینامه بین المللی می توان در کشور گرجستان رانندگی کرد؟

با گواهینامه بین المللی صادره از سوی سازمان اتومبیلرانی و جهانگردی ج.ا.ایران می توان به مدت 6 ماه در کشور گرجستان رانندگی نمود.

ضمنا با اخذ ترجمه گواهینامه ایرانی از دفاتر اسناد رسمی گرجی و همراه داشتن اصل گواهینامه ایرانی، به مدت یک سال امکان رانندگی در گرجستان را خواهید داشت.

 

8-آیا شهروندان ایرانی می توانند گواهینامه گرجستان را دریافت نمایند؟

در صورت مراجعه به سفارت و اخذ ترجمه گواهینامه و گذرنامه خود و همچنین تحویل اصل گواهینامه ایرانی به دولت گرجستان، می توانید گواهینامه کشور گرجستان را اخذ نمایید. که در این صورت گواهینامه ایرانی به فرد مسترد نخواهد شد.

 

9-جهت دریافت ویزای سایر کشورها به کجا مراجعه نماییم ؟

درخواست ویزای سایر کشورها برای توریست ها ممکن نبوده و فقط برای اتباع مقیم در همان کشور میسر می باشد، در هر حال می توانید به سفارت کشور مورد نظر مراجعه نمایید. بدیهی است که سفارت ج.ا.ایران فقط جهت اتباع خارجی که قصد سفر به کشورمان را دارند روادید جهت ورود به ج.ا.ایران صادر می نماید.

 

10-ثبت ازدواج در خارج از کشور به چه صورت است؟

روند ثبت ازدواج در گرجستان زمان بر و پر هزینه بوده و حتماً می بایست یکی از زوجین اقامت کشور گرجستان را داشته باشد. در صورت نداشتن اقامت، ابتدا نسبت به اخذ اقامت اقدام نموده و پس از تهیه و تکمیل مدارک لازم، در ساعات اداری با بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران تماس حاصل نمایید.

ضمناً تابعیت مختلف زوجین، محل ثبت ازدواج و ... با توجه به تعارضات حقوق بین الملل و حقوق داخلی، بعضا افراد را دچار مشکل نموده است.

 

 

 

            بخش کنسولی سفارت ج.ا.ایران-تفلیس          www.tbilisi.mfa.ir    

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران